Valutahandel: Handle valuta

Valutahandel på nett er en fin måte å spekulere i finansmarkedene på. Kjøp og selg valuta, og du kan oppnå fortjeneste både ved stigende og fallende valutakurser. Med giring kan du tjene mye penger selv med små investeringer.

Av HobbeScient   15. april 2019   Trading og investering
valutahandel valuta

Valutahandel kalles også for valutatrading eller valutaspekulasjon. På engelsk heter denne typen valutahandel for Forex handel (foreign exchange trading).

Den type valutahandel vi tenker på her må ikke forveksles med den type valutahandel en turist gjør når han skal veksle valutasorter. Her dreier det seg om trading, hvor man spekulerer i de stadige endringer i valutakurser - som sjelden står helt i ro, de beveger seg som regel opp eller ned.

Husk at valutahandel innebærer risiko. Ved belåning av investeringen øker denne risikoen ytterligere. Lesere oppfordres til å sette seg inn i risikoen før de handler i markedet.

Slik handler du valuta på nett:

For å handle valuta på internett må du benytte en megler. Nedenfor har vi omtalt de mest populære valutahandelstjenestene på nett.

Valutahandel gjennom CFD-handel

Den vanligste måten å handle valutaer på er gjennom CFD-produkter. CFD (Contract for difference) er differansekontrakter, og er den mest fleksible måten å handle valutaer på. Gjennom CFD-er kan du også indirekte handle aksjer og råvarer.

Forskjellen ved tradisjonell kjøp og salg av valutaer, og CFD-handel, er at du ved sistnevnte ikke eier det underliggende produktet. En fordel ved dette er at du unngår kostnader slik at handelen.

Her finnes en oversikt over handelstjenester som tilbyr CFD-handel.

Sosial trading (sosiale investeringsnettverk)

Sosial trading er veldig annerledes fra de fleste andre typer nettmeglere. Her finner de viktigste valutapar, og disse kan du trade på en helt spesiell måte: Med sosial trading kan du automatisk kopiere andre tradere i tradingnettverket. Det er alltid noen som gjør det veldig bra, og du kan selvfølgelig kopiere disse traderne, og dersom de oppnår avkastning vil du tjene den samme prosentvise avkastningen som de. Totalt unikt. Selskapet har vunnet mange priser fra finans- og bankindustrien på grunn av denne originaliteten. Verdt å prøve! Du kan starte med relativt små beløp. Selv om du kopierer noen som har hatt jevn positiv avkastning tidligere, betyr ikke dette at det gode resultatet vil vedvare i fremtiden. Det finnes ingen garantier i trading!

Shorting i valutahandel

En annen nyttig ting du kan gjøre med CFD-er er å selge en valuta som du ikke eier og kjøpe den tilbake senere (shorting), dette er aktuelt dersom du tror på nedgang.

Det finnes mange gode meglere som tillater shorting i valutaer, men det er viktig å velge en nettmegler som er tilpasset shorthandel. Du kan da handle og tjene penger på både stigende og fallende markeder.

Valutakurser

Du kan aldri si hva valutakursen på norske kroner er, uten å sammenligne med en annen valuta. Det er meningsløst å si at valutakursen på 1 krone er 6. Valutakurser består av en sammenligning mellom to valutaer, kalt valutapar.

USD/NOK er valutaparet amerikanske dollar sammenlignet med norske kroner. Hvis det står at USD/NOK er 5,928 betyr det at du i dette øyeblikk får 1 dollar hvis du betaler 5,928 kroner. Bare sekunder senere er kanskje valutakursen 5,948. Dersom du kjøpte dollar på 5,928 og solgte igjen på 5,948, betyr det at du tjente 0,020 kroner for hver kjøpte dollar.

Risiko - Som nevnt innebærer handel i valutamarkedet risiko. Ved giring økes denne risikoen ytterligere. Du bør fullstendig forstå risikoen før du begynner å handle. Man bør heller ikke handle for penger som er avsatt andre viktige formål, slik som betaling av lån eller regninger. Forstå risikoen, og sats kun penger du har råd til å tape!