Råvarehandel: Handle olje, gull+andre råvarer

Å investere i råvarer er gjerne mer sikkert og forutsigbart enn investeringer i aksjer. Over tid har det vist seg at råvarehandel kan gi svært god avkastning. Du kan også tjene penger på de stadige endringene i prisene på råvarer.

Av HobbeScient   15. april 2019   Trading og investering
Råvarehandel

Meningen med råvarehandel (trading av råvarer) er at man skal tjene penger ved å kjøpe råvarer billig, og selge for mer.

Det ville vært svært vanskelig å trade med råvarer dersom man skulle handlet fysiske råvarer. Derfor har finansbransjen oppfunnet råvarekontrakter i CFD-er. Det gjør det mye mer praktisk, og du kan da kjøpe og selge i løpet av sekunder om du ønsker det, eller du kan investere langsiktig.

Prøv råvarehandel

Det er enkelt å begynne med råvarehandel. Du må selvfølgelig ha en formening om hva som kan være lurt å kjøpe, men det er gjerne kunnskap man får etterhvert. Start med å prøve - kunnskapen kommer tidsnok.

For tradere som ønsker å drive med sosial trading er sosial trading et kjempebra alternativ. Her kan man blant annet drive med råvarehandel gjennom derivatinstrumentet CFD, som er et populært alternativ for den som ønsker å handle i råvarer.

Gjennom de største sosiale investeringsnettverkene får man et unikt innblikk i hvordan råvarehandlere tenker og trader. Med sosial trading er det derfor nemlig mulig å se hva alle andre daytradere og handlere kjøper og selger til enhver tid. Du kan følge andre tradere, og til og med kopiere de automatisk slik at deres prosentvise fortjeneste også kan bli din fortjeneste. Dette hørtes kanskje komplisert ut, men det er det slett ikke.

Som trader i sosiale handelsnettverk kan du få en kompensasjon dersom andre begynner å kopiere dine handler, og dette er en ekstra fin belønning i tillegg til eventuell avkastning.

Det er mye bra med sosial trading som vi ikke har nevnt her. For eksempel er det enkelt å opprette en handelkonto, og dette er helt gratis dersom du bare vil prøve demoversjonen og handle med fiktive penger. Erfarne tradere kan også vurdere å sette inn penger på kontoen for å handle med virkelige penger.

For de som ønsker en mer komplett handelsplattform er CFD-trading utmerket. Her kan du handle i råvarer, men også i aksjer, valuta, indekser, CFD, og børsomsatte fond (ETF).

CFD-trading hos utenlandske nettmeglere gir ofte mange fordeler som du ikke finner hos andre norske nettmeglere. Her kan du blant annet handle i aksjer, råvarer, valuta og indekser gjennom CFD-er.

Minste innskudd for å opprette en handelskonto hos CFD-tjenester på nett er omkring tusen kroner, noen ganger litt lavere. Handelstjenesten fungerer utmerket for den som ønsker mange muligheter innen trading, men vær oppmerksom på at denne type trading også åpnet for muligheter som innebærer høy risiko.

Vanlige råvarer som handles av tradere:

  • olje
  • gull
  • naturgass
  • kaffe
  • sølv
  • palladium
  • bomull
  • kobber