Opsjoner og opsjonshandel

Opsjonshandel er enkelt å forstå, og lett å begynne med. Når du kjøper en opsjon, kjøper du rettighetene til å kjøpe eller selge verdipapirer (aksjer, valuta, derivater, etc) til en pris som er avtalt på forhånd.

Av HobbeScient   15. april 2019   Trading og investering
opsjoner opsjonshandel opsjon

Hva er en opsjon? La oss si at du kjøper en rettighet til å kjøpe 10.000 aksjer i Google til 600 dollar stykke (stykkprisen på aksjene) den 10. juli 2014. Dersom aksjene da står i verdi 800 dollar per aksje, er det bra for deg: Da kan du kjøpe 10.000 aksjer for 600 dollar, og selge de igjen for 800 dollar.

Sett deg godt inn i risikoen før du begynner, og sats kun penger du har råd til å tape!

Handle opsjoner

Det finnes mange flere tjenester som tilbyr handel i både "vanlige" opsjoner og binære opsjoner på nett, men et stort antall av disse mangler lisenser eller andre nødvendige godkjenninger.

Selv om man holde seg til de anerkjente meglerene, betyr ikke det at risikoen blir mindre. Handel i opsjoner innebærer alltid svært høy risiko.

Hvor mye kan du tjene på handel med opsjoner?

Det er helt klart mulig å tjene penger på opsjonshandel, men før du begynner bør du også sette deg inn i risikoen for å tape penger. Man kan tape hele innskuddet, og i noen tilfeller kan man også tape mer enn innskuddet slik at man ender opp med å betale mer enn det beløpet man satte inn hos nettmegler.

Når du har en klar mening om dette og en generell forståelse av opsjonshandel kan du vurdere å begynne med denne form for trading. Denne handelsformen er likevel først og fremst for erfarne tradere.

Man må først starte med å sette inn et ønsket beløp. Deretter kan man forsøke å gradvis øke investeringen i takt med opparbeidelse av bedre handelsevner. Uansett hvor mye man starter inn, må man være klar over at man kan tape penger, og man bør forstå hvor mye risiko dette faktisk innebærer.