Bli webutvikler eller webdesigner

En vanlig måte å tjene penger på internett er å jobbe som webutvikler eller webdesigner. Både bedrifter og privatpersoner ønsker tilstedeværelse på nett. Webdesigner står for det grafiske, webutvikleren lager nettsider.

Av HobbeScient   15. april 2019   Lage nettsider
webdesigner webutvikler

Kan du webdesign eller webutvikling? Da har vi et bra tips til deg!

Det er lett å tjene penger på dette på nett. Du trenger ikke nødvendigvis noen utdanning. På internett er det hva du kan levere som betyr noe, ikke hvilke utdanningspapirer du har.

Det som fungerer veldig bra dersom du allerede kan å lage nettsider eller er god på design, er å finne deg prosjekter og jobber på en outsourcing tjeneste. Gjør dette:

  1. Gå til Freelancer og klikk på "Get Paid For Work".
  2. Det er gratis å registrere seg som arbeidstaker hos Freelancer.
  3. Deretter kan du finne mange prosjekter fra folk og bedrifter som ønsker hjelp.
  4. Finn prosjekter innen webutvikling/design/hva som helst.
  5. By på disse prosjektene - dsv. du skriver hvor mye du skal ha betalt for å gjøre jobben.
  6. Voilà! Du gjennomfører prosjektet, og får betalt den summen dere har avtalt.

Du trenger altså ikke gå på NAV å søke etter jobber som webutvikler.

Fordelen med å bruke Freelancer er at du ikke har et "dobbelt lag med arbeidsgivere": I en bedrift der du jobber med webutvikling/webdesign er det jo du som er arbeidstaker, og arbeidsgiveren din har en kunde som på en måte blir din arbeidsgivers arbeidsgiver. Skjønner du?

Hos Freelancer blir du mer som en selvstendig ansatt, og du vil tjene mer, ettersom det er ingen arbeidsgivergebyrer og andre utgifter.

Hva gjør en webdesigner/webutvikler?

En webdesigner står for det grafiske desiget på nettsiden. Dersom du ønsker å jobbe som webdesigner kan det være en fordel med utdanning innen grafisk design eller eventuell annen bakgrunn som gjør at man har kompetanse innen webdesign.

Ønsker du ikke utdanne deg innen webdesign, men vil likevel lage en hjemmeside som ser fantastisk ut? Bruk ferdige design som du finner på internett (se tidligere omtaler av dette på dette nettstedet).

Stor etterspørsel etter webutviklere og webdesignere

Av antall mennesker og bedrifter som har tilstedeværelse på nett, er det et fåtall som faktisk har kunnskap om å lage estetiske og funksjonelle nettsider. Det er stor etterspørsel etter webutviklere eller webdesignere.

Outsourcing

Det mange gjør i stedet for å tilegne seg kompetanse om utvikling og design av nettsted, er å betale for disse tjenestene. De betaler en webutvikler eller en webdesigner for disse tjenestene.

I stedet for at noen internt i bedriften gjør jobben, eller at noen man kjenner gjør jobben, kan man outsource oppgaven til noen som virkelig kan det. Freelancer er den største siden innen outsourcing på nett, her kan du få hjelp til det meste, inkludert programmering, webdesign og webutvikling.

Lage egen hjemmeside

Skal du lage egen nettside? Det er veldig enkelt å lage egen hjemmeside. Du kan enkelt lage en egen nettside på egenhånd, uten en webdesigner eller webutvikler. Les mer her dersom du ønsker å lage hjemmeside.