Tjene penger på nettsider og blogg

Hvordan kan du tjene penger på nettsider og blogg? Her får du en veldig rask og enkel oversikt over hvordan du kan oppnå dette.

Av HobbeScient   15. april 2019   Lage nettsider
nettsider blogg hjemmeside

Det er mulig å tjene penger på nettsider, selv om man ikke har kunnskaper om webutvikling og webdesign og ikke vet noe om hvordan du lager hjemmeside.

Det enkleste er å bruke Bluehost. Alle som leier webhotell her (noe du må ha hvis du skal ha en nettside på nett) får gratis domene. Via Bluehost er det lett å lage nettsider. Her er det mange ferdige skript som finnes, for eksempel skript til forum, blogg, presentasjonssider for bedrifter, personlige nettsider, nettbutikk, fotogallerier og mye annet. Dette installerer man med enkelhet uten noen som helst tekniske ferdigheter, og alt gjøres via Bluehost.

Et annet alternativ er å ansette en webutvikler til å ta jobben med utvikling og design for deg. Det kan du gjøre via Freelancer hvor jobber outsorces. Alt du gjør er å skrive hva du trenger (for eksempel: "I need a simple website" + du skriver litt om hvilken funksjonalitet du trenger på nettsiden).

Eventuelt kan du lære deg webutvikling på egenhånd. SimplePHP vil lære deg alt du trenger å vite for å få å lage de mest fantastiske nettsider i programmeringsspråket PHP.

Få trafikk til nettsiden din:

Det viktigste du må tenke på for å begynne å tjene penger på en nettside, er at du først må få trafikk til nettsiden.

Det er først og fremst innholdet som avgjør om siden din blir besøkt eller ikke. Godt innhold har større sjanse til å bli linket til fra andre sider, og på den måten vil lesere lettere oppdage din side.

I tillegg er det utrolig viktig å være tilstede i søkemotorene, slik at folk kan finne siden din når de søker på den. Det er nyttig å bruke Search Engine Submitter.

Tjene penger på en nettside

Når du først har fått trafikk til nettsiden din, vil pengene komme nesten av seg selv. Trafikken er det viktigste. Da vil annonsører for eksempel ofte kontakte deg for å få annonsere på siden din.

Mange nettsider er kommersielle, slik som nettbutikker eller online tjenester som finn.no. Skal du drive en slik tjeneste kreves noe mer teknisk innsikt, men det samme prinsippet gjelder da: uten trafikk, ingen penger.

Les også: Lag en blogg og tjene penger på blogging