Kjøpe domener

Kjøpe domener til bruk på egen hjemmeside, eller kjøpe domener til videresalg slik at du kan tjene penger på de? Her får du informasjon om hvordan du kan gjøre begge deler.

Av HobbeScient   15. april 2019   Lage nettsider
Kjøpe domener

Når du skal kjøpe domener må du benytte en doemneregistrar.

Det er mange domeneregistrarer å velge blant, men det som er viktig å se på er:

  • Pris, pris, pris - hvor mye koster det for domener? Er det kvantumsrabatter? Prisen er viktig, men ikke til "enhver pris". Billige domener er bra, men det andre punktet nedenfor om seriøsitet er minst like viktig. Du finner mange billige domeneregistrarer, men ikke gå utelukkende etter pris, da kan du brenne deg.
  • Seriøsitet og kvalitet - gjelder kundeservice og brukervennlighet av tjenesten, men kanskje enda viktigere er det om domeneregistraren er seriøs, slik at du vet at du faktisk kommer til å beholde domene som du kjøper. Hos useriøse aktører kan du i verste fall risikere å miste domenet fordi de ikke sender inn obligatorisk fornyelse.

Her er noen billigse domeneregistrarer, velg den som best passer til dine behov.

Når du har kjøpt ett eller flere domener her, kan du lett lage en nettside. Samtlige tilbydere ovenfor har ferdige løsninger som gjør det enkelt å sette opp en blogg, nettbutikk, forum eller annen type nettside - og du trenger ingen teknisk kompetanse for å gjøre det. Bare klikk i vei og du har en ferdig nettside. Det eneste du må gjøre selv er å legge inn innholdet (tekst, bilder, etc), men dette er også veldig enkelt når du bruker overnevnte tjenester.

Du kan også kjøpe og videreselge domener som du kjøper via disse tjenestene. Mange domener vil gå opp i pris etter at de har blitt registrert.

Før du kjøper domene

Start med å tenke igjennom hva du skal bruke domenet til. Husk at for å kjøpe .no må du kjøpe via ditt eget firma som er registrert i Norge.

Når det gjelder tips til navnet på domene, anbefales det at du velger noe som er lett å huske, og lett å skrive. Unngå særnorske bokstaver (æøå) om du kan.

Pass på at domeneregistraren er ICANN-akkreditert, og at det er en seriøs bedrift som står bak (de vi har listet opp her er det). Hvis du velger en useriøs registrar er det mye irriterende som kan hende, og du kan altså i verste fall risikere å miste domenet ditt hvis de er ekstra uforsiktige og klønete - noe det finnes mange eksempler på.

Størst er ikke alltid best. Selskaper som GoDaddy har fått mange kunder mot seg, og har en megde tidligere og eksisterende kunder som har laget egne nettsider med det formål å fortelle om alt GoDaddy gjør feil. Det er enklere å velge en bra registrar først som sist.