Lage nettbutikk

Med litt gratis veiledning på nett kan du lett lage nettbutikk. Vi viser deg hvordan du lager egen nettbutikk. Her får du all den informasjonen du trenger for å komme igang.

Av HobbeScient   15. april 2019   Nettbutikk og salg
nettbutikk

Vi skal fortelle deg hvordan du lager en nettbutikk. Helt gratis, og uten forpliktelser, men først litt om det grunnleggende ved å starte nettbutikk:

  1. Idé. Ingen butikk uten en god idé. Det finnes så mange nettbutikker nå, at du må ha noe unikt for å lykkes. Ikke bare kopier alle andre. Hva er det som er så bra med din nettbutikk som gjør at kunder vil heller handle hos deg enn andre steder? Alle nettbutikk-suksesser starter med en god forretningsidé.
  2. Starte firma. Dersom du skal kjøpe et .no domene må du ha et firma. Kjøper du .com/.net/.org eller andre domener kan du også være privatperson. Likevel er det nok best å starte et firma med en gang. Forbered deg på suksess. Det er enkelt å starte firma, det gjør du i Altinn. Fyll ut blanketten «Samordnet registermelding» og du er i gang. Starter du enkeltpersonsforetak er det helt gratis, et aksjeselskap koster noen få tusenlapper pluss at du må ha 30.000 i egenkapital (tidligere var det 100.000 samt revisjonsplikt, nå er dette endret for AS).
  3. Domene og webhotell. Sikre deg ditt domene først som sist! For å få nettbutikken på nett trenger du også et webhotell. Det beste er å kjøpe webhotell og domene fra samme selskap. Vi anbefaler at du kjøper domene og webhotell på Bluehost, her får du gratis domene når du leier webhotell.

Hvordan lage nettbutikk?

Det er enkelt å lage en nettbutikk, og du trenger virkelig ingen webutvikler for å gjøre dette for deg. Fordelen med å gjøre alt selv, er at du sparer mye penger.

Det finnes mange gratis skript (programmer) med fiks ferdige nettbutikk-løsninger, der betalingsløsning, produktpresentasjon, kundeadministrering og alt annet er inkludert. Dette er GRATIS og ting du ikke trenger å betale for.

Det enkleste er imidlertid at du installerer skriptet direkte fra din webhost. Benytter du Bluehost er dette veldig lett. Alt du gjør (etter å ha kjøpt webhotell og mottatt gratis domene fra de) er å klikke det frem til der skriptene ligger (dette finner du enkelt, alle Bluehost-kunder får informasjon om dette).

Så installerer du nettbutikken. Dette er akkurat like enkelt, og du trenger ikke være spesielt datakyndig for å komme så langt.

Deretter kan du også konfigurere nettbutikken. Noen betalingsløsninger ligger automatisk i systemet, men du kan også legge til ønskede betalingsløsninger. Bluehost er gode på kundesupport, og om du trenger mer hjelp enn hva de kan tilby kan du alltids outsource konfigurasjon av nettbutikken din, dette gjøres for eksempel via Freelancer.

Vi repeterer:

  1. Lei webhotell hos Bluehost, og motta gratis domene.
  2. Følg veiviseren, og installér nettbutikken.
  3. Konfigurer nettbutikken etter eget ønske.
  4. Trenger du eksperthjelp, bruk Freelancer til outsourcing.

Dette er en ypperlig fremgangsmåte for å starte nettbutikk. Mye bedre enn de "ferdige pakkeløsninger" på nettbutikker som finnes rundt omkring!

Dropshipping, alternativ til tradisjonell nettbutikk

Dropshipping er en forretningsmodell som gjør det mer behagelig å drive nettbutikk.

I korte trekk går dropshipping ut på at du selger varene direkte fra leverandør, i stedet for å ha varene på eget lager. Du kjøper ingen varer før noen kjøper varene hos deg, og dette eliminerer mye av risikoen som tradisjonelle nettbutikker har.

Den største utfordringen innen dropshipping er å finne seriøse leverandører. Ditt rennomé avhenger jo av hvilken kvalitet dropshipper på sine leveranser. For eksempek, hvis dropshipper ikke leverer produktet til kunde til avtalt tid, så vil dette sette deg i dårlig lys også. Derfor er det viktig å finne gode samarbeidspartnere om man skal drive med dropshipping.

Vi anbefaler Salehoo, hvor du kan finne en stor oversikt over dropshippere. Dette er den største og beste oversikten over seriøse leverandører over hele verden. Koster litt, men er verdt investeringen dersom du ønsker å begynne med dropshipping.

Hvordan få trafikk til nettbutikk

Mange har nettbutikk, og tror at når de endelig har laget nettbutikken ferdig, så vil kundene komme på samlebånd. Slik er det ikke.

Hvordan får du trafikk til en nettbutikk?

Det ideelle er å gi så gode tilbud at venner begynner å anbefale butikken til andre venner, som igjen anbefaler sine venner, og til slutt vet alle som er interessert i disse produktene om nettbutikken din. Det må i såfall være ekstremt gode tilbud. Nyeste iPhone til 1/2 pris... og så videre. Problemet er sevlfølgelig at det er sjeldent er økonomisk forsvarlig å gi så gode tilbud at hele markedet begynner å snakke om akkurat din nettbutikk. Da må man finne på noe annet.

For å få trafikk til nettbutikken må du gjøre noe av dette:

  • Kjøpe annonseplass. Det er stor konkurranse om kundene, og å få oppmerksomhet koster som oftest penger. Mulige annonseplasser er radio, TV, aviser, og ikke minst Internett. Siden nettbutikken din er på nett, er det naturlig at du fokuserer først og fremst på online annonser. Da har du flere muligheter: Kjøpe bannere, sponse bloggere med produkter fra din nettbutikk, kjøpe tekstannonser (PPC, Google AdWords og tilsvarende). Problemet med alt dette er at det koster mye penger. Det finnes et billigere alternativ.
  • Gjør nettbutikken synlig i søkemotorene. Dersom man i nettbutikken selger rimelige klokker, ønsker man å være godt synlig i søkemotorene når noen potensielle kunder søker etter ting som "billige klokker". Ett godt tips er å bruke Search Engine Submitter som kan hjelpe deg med å bli mer synlig i søkemotorene og mangedoble trafikken din på noen uker.

Nå er du klar til å starte egen nettbutikk!

Du som har lest helt til hit, har nå all den kunnskapen du trenger for å starte en vellykket nettbutikk på billigst og best mulig måte. Om noe skulle være uklart: Les denne artikkelen en gang til. Alt annet du lurer på, vil du få svar på ved å lese på de sidene vi har linket til.