Dropshipping

Dropshipping gir deg mulighet til å selge direkte fra grossist. Det fungerer slik: Du mottar en ordre fra kunde; Ordren videresendes til grossist; Grossist sender varen til kunde, og betaler deg din profittmargin.

Av HobbeScient   15. april 2019   Nettbutikk og salg
dropshipping

Dropshipping er utmerket for den som ønsker å starte egen nettbutikk eller selge varer på internett via nettauksjoner, men som ikke ønsker å ta risikoen med å kjøpe inn egne varer.

Det er utrolig lett å starte en nettbutikk. Likevel er det mye risiko forbundet i det å kjøpe inn varer. Hva om du ikke får solgt alle varene, eller om du må selge med tap? Dropshipping eliminerer denne risikoen.

Salehoo er et utmerket sted å begynne dersom du ønsker å begynne med dropshipping. Her får du informasjon om tusenvis av dropshipping-selskaper rundt om i verden, og all den hjelpen du trenger til å komme i gang på egenhånd.

Hvordan dropshipping fungerer

Driver du med dropshipping har du ikke noe varelager selv. Produktene "dine" er altså lokalisert i et annet lager som du selv ikke eier, og du eier ikke engang produktene du selger.

Det er din dropshipper som eier produktene, og som mottar dine ordre, og som videresender produktene direkte til dine kunder. En dropshipper kan være en grossist, en produsent, en fabrikk, eller en annen butikk.

Når kunden kjøper et dropshipping-produkt fra deg, betales det forskudd, dette er den vanligste måten å selge produkter på i norske nettbutikker i dag. Du mottar altså en ordre fra kunde, på et produkt du ikke eier selv, men som er lokalisert hos dropshipper. Hva nå?

Ordren du mottok, videresendes dropshipper. Du betaler også for varen, men du betaler mindre til dropshipper enn hva kunden betalte til deg.

Hvis du solgte en TV for 10.000 kroner til kunde, og dropshipper skal ha 6.000 kroner for den samme TV-en inkludert ekspedisjon og levering til kunde, har du tjent 4.000 kroner.

Det fine med dropshipping er at du ikke trenger å kjøpe inn varer, pakke varer, og sende varene ut til kunde. Du fungerer som en mellommann som kun tar imot penger.

Forutsetningen for å lykkes er at du har en nettbutikk med dropshipping-produkter, eller at du selger dropshipping-produkter på eBay, finn.no eller andre nettauksjoner.

Prinsippet med dropshipping er veldig lett å forstå.

Den største utfordringen er å finne dropshippere.

Hva skal du selge, og hvilke dropshippere kan du stole på? Du skal tross alt betale dropshipper en del penger, og forvente at dropshipper leverer varene til kunder innen rimelig tid, og på en måte som gjør at både du og kunde blir fornøyd.

Her finner du en oversikt over seriøse dropshippere rundt om i hele verden.

Hvorfor dropshipping?

Det er mange argumenter for å selge produkter direkte fra leverandør, i stedet for å kjøpe inn varene selv først. Her er de viktigste fordelene med dropshipping:

Ingen innkjøp av varer. Du trenger ikke kjøpe varene først. I stedet er det kunden som først kjøper varene, og så kjøper du igjen den samme varen fra dropshipper. Det koster ingenting å begynne med dropshipping, den eneste utgiftsposten er å få satt opp nettbutikken, og gjerne også betale for en oversikt over seriøse dropshipping selskaper (Salehoo har blitt nevnt).

Ingen lager. Du trenger ikke noe lager. Det er mulig å ha hundretusener av produkter i nettbutikken din, hundretusener av kunder, og fortsatt drive nettbutikken fra en helt ordinær datamaskin. Med andre ord er det mulig å drive å selge dropshipping-varer i stor skala uten at det koster mye.

Enkelt. Dropshipping er den enkleste måten å drive butikk på nett på. I hvert fall for deg som selger. Alt du gjør er å passe på at nettbutikken din er i orden. DU trenger ikke engang en nettbutikk, da du også kan selge produkter direkte på finn.no eller eBay - bruk fantasien.

Lovlig. Det er helt lovlig å drive med dropshipping. Noen kan rynke på nesen over at man selger produkter dyrere til forbrukere. Hvorfor heller ikke bare sette forbrukeren i direkte kontakt med leverandøren? Da kan man si det samme om dagligvarebutikker: Hvorfor kjøpe melk på butikken, når vi kan få det billigere om vi kjøper det direkte fra fjøset? Dropshipping er helt lovlig og 100% etisk forsvarlig.

Vellykket forretningsmodell som benyttes av mange selskaper. Hos mange store norske nettbutikker står faktisk dropshipments for en betydelig andel av produktsortimentet.

Hvordan finne dropshipping selskaper?

Du trenger en eller flere leverandører. Disse må være villige til å ta imot dine ordre, og levere varene ut til kunden.

Velger du å samarbeide med useriøse dropshipping-selskaper, vil dette påvirke din forretning direkte, og du vil også bli ansett som useriøs, selv om du hadde gode hensikter.

Kunsten er derfor å finne de beste dropshipping selskaper som har de varene du ønsker å selge.

Bruk Salehoo til å finne dropshippere fra over hele verden, med all verdens av produkter. Her får du den oversikten du trenger av dropshippere og såkalte wholesalers. Merk at det koster penger å få tilgang til deres database over dropshippere, men det er det virkelig verdt dersom du ønsker å begynne med dette.

Kan man tjene mye penger på dropshipping?

Hvor mye den enkelte kommer til å tjene på dropshipping har vi ikke tenkt å spekulere i. Derimot kan vi bekrefte at det er gode muligheter.

Vi kjenner til tilfeller der enkeltpersoner har tjent 500.000 kroner i måneden på dropshipping, og som dette som en jevn inntekt over tid.

Norske bedrifter har også lykkes med dropshipping, og sannsynligvis har en del store norske selskaper som bruker dropshipping som en del av sin virksomhet tjent svært mange millioner på dette.

Kan man tjene bra med penger på dropshipping? Helt klart, her er det muligheter. Ikke alle vil lykkes, men de som lykkes vil til gjengjeld kunne oppnå stor suksess og tjene mange, mange millioner.