Tjene penger på bilder

Hvordan tjene penger på bilder? Mange ser mulige inntekter ved å selge foto på internett. De fleste vet ikke hvilke bilder som selger bra, og vil derfor heller ikke tjene så mye penger på bildesalg på nettet.

Av HobbeScient   15. april 2019   Jobber på nett
selge bilder foto

Bildesalg på nett er blitt en massiv industri. Det omsettes for store pengesummer innen det som kalles for "stock photography".

Et "stock photo" på nett er et digitalt bilde man kan kjøpe rettighetene til å bruke i for eksempel markedsføringsmateriell, på bloggen eller på et bokomslag. Vanligvis koster en slik lisens bare noen få dollar.

Hvem tjener penger på bilder på nettet?

De som tjener mest på dette er bildebyråene, slik som dreamstime.com, istockphoto.com, shutterstock.com, scanstockphoto.com, 123rf.com, gettyimages.com og mange andre.

Fotografene tjener selvfølgelig også penger på dette, men det er mange som forsøker å selge bilder, og det er krevende å ta fotografier som selges i store antall.

De fleste digitalkamera er gode nok

Hvilket digitalkamera du har er av mindre betydning. Enhver profesjonell fotograf vil vedkjenne at det er mulig å ta gode bilder selv med et middelmådig kamera.

Det er fotografen som skaper bildet. En bra fotograf med dårlig kamera vil ha større sjanse til å lykkes enn en dårlig fotograf med et bra fotokamera.

Hvordan kan du begynne å selge bilder online?

Hvis du er en profesjonell fotograf kan du sende ditt portfolio til bildebyråer for en vurdering.

Dersom du ikke vet hvilke bilder som selger bra, trenger mer kunnskap om hvordan du tar gode bilder, eller vil ha mer informasjon om bildesalg på nett, må du gjøre som alle andre å hente inn kunnskapen først.

Vil du finne ut mer? Her er en nettside som forteller deg nøyaktig hvordan du kan tjene penger på bilder.