Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser på internett eksisterer i beste velgående. Noen hevder man kan tjene ti-tusener av kroner i måneden.

Av HobbeScient   15. april 2019   Jobber på nett
betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser på nett kan ha kamuflerte hensikter. Vær alltid skeptisk til slike undersøkelser, og dersom du ønsker å tjene penger på nett finnes det mange andre alternativer som er langt mer innbringende, tryggere og morsommere.

Å svare på spørreundersøkelser på nett er det mange som gjør, fordi de ønsker at deres mening skal få betydning på ulike måter. Ved å svare på forbrukerundersøkelser vil man som forbruker bli lyttet til.

Noen får også betalt for å svare på svarskjemaer på nettet, såkalte betalte spørreundersøkelser.

Det er mange myter om "paid surveys". Den største av alle er at man kan bli rik på å svare på undersøkelser på nett, eller at man kan tjene 50.000 kroner i måneden på disse undersøkelsene. Det kan du ikke.

Det er mulig å tjene litt penger på markedsundersøkelser, men vær klar over at mange lover vel mye. Du blir ikke rik på dette, uansett hvor mye tid og krefter du er villig til å ofre.

For de fleste er det bedre anvendt tid å finne seg en virkelig jobb. Om du likevel ønsker å fortsette, bør du ikke ha alt for høye forventninger.

Betalte spørreundersøkelser

De norske undersøkelsene belønnes som oftest med poeng som man kan bytte inn i gavekort eller penger (oftest fra 1 krone til 5 kroner per undersøkelse). I tillegg risikerer man også å få mye reklame på e-post, telefonselgere som ringer døgnet rundt, og mye annet man helst ønsker å slippe unna.

Det at man blir utsatt for reklame er likevel ikke det verste.

Hvis man gir fra seg sine personalia vil man også risikere at disse blir solgt videre til tredjeparter. Som i sin tur kan selge det videre til andre. Et sted der ute er det et firma som bygger en veldig utfyllende profil om deg, og denne vil til slutt bli brukt mot deg, når du er minst klar for det, og når de har den største mulige sjanse til å tjene penger på deg.

De som tjener penger på betalte spørreundersøkelser er nok de bedriftene som styrer disse underøkelsene. De tjener penger på å samle inn dine personalia.

Ikke alle spørreundersøkelser er svindel eller lureri. Vær likevel skeptisk til hva du deltar i av spørreundersøkelser på nett, svært mye har en skjult agenda som det kan være vanskelig eller umulig for utenforstående å avsløre.

Det er mye man kan tjene penger på via internett, men dersom man ønsker å tjene penger finnes det bedre alternativer enn betalte spørreundersøkelser.