Tjene penger på YouTube

YouTube er verdens største søkemotor målt i antall søk (større enn Google!). Her kan du lese om markedsfrøing på Youtube, og om å tjene penger på denne videotjenesten.

Av HobbeScient   15. april 2019   Internett muligheter
youtube markedsføring penger

Dersom du lenge har drømt om å tjene penger på YouTube, kan du nå gjøre denne drømmen til virkelighet.

Her skal du nemlig få se hvor enkelt det kan gjøres.

Husk at det finnes mange som allerede tjener penger på YouTube.

Noen tjener utrolig mye penger på plattformen, og du har sikkert lest noen historier om dette allerede:

Barn som tjener millioner i uken på å vise frem lekene sine, gamere som tjener hundrevis av millioner på å filme seg selv når de spiller.

Ja, dette er unntakene, men du har ikke hørt så mye om de som tjener litt og de som tjener helt greit på YouTube. Dette er en enorm gruppe mennesker. Sannsynligvis mange millioner YouTubere tjener litt på sine videoer, nok til å unne seg noe ekstra i hverdagen.

Mange har YouTube som en ekstra inntekt, og det begynner å bli mange som også har YouTube som sin viktigste inntektskilde.

Hva skal til for å tjene penger på YouTube?

For det første, må du selvsagt lage noen videoer, og legge disse ut på YouTube.

Men hva om du ikke ønsker å legge ut videoer av deg selv, eller bruke din egen stemme? Det er ingen hindring, og dermed finnes det ingen unnskyldning dersom du nå ønsker å tjene penger på YouTube.

Alt du må gjøre for å tjene på YouTube er som følger:

Først, så velger du en nisje. Bestem deg for hva du ønsker å lage videoer om. Du må ikke velge kun ett tema, men det gjør det enklere å få følgere om du begrenser deg til noe du kan og noe du er opptatt av. Finn ditt tema.

Deretter må du begynne å lage videoer. Dersom du ikke ønsker å lage egne videoer, kan du benytte andres videomateriale, eller benytte gratis bilder som du setter sammen til videoklipp. De fleste videoer på YouTube er faktisk denne type videoer, det er få som lager alt innhold i videoene sine selv. Bruk andres bilder, andres musikk, og andres videoklipp i dine videosnutter. Dette er enkelt å finne ut av hvis du er datakyndig, men her er oppskriften på hvordan man bruker andres innhold til å lage egne videoer. Selvsagt uten å bryte noen lover eller retningslinjer.

Lag en fortellerstemme eller en lydkommentar til videoen. Dette kan du også gjøre uten å bruke egen stemme. De fleste datagenererte stemmer høres ikke bra ut, men noen programmer lager faktisk naturtro stemmer, og du kan da enkelt laste opp videoen på mange forskjellige språk og nå et mye strørre publikum. Til dette anbefales dette lydprogrammet for tekst-til-tale, her får du alt du trenger til å lage ubegrensede lydkommentarer: Mat inn din egen tekst som skal brukes i videoen, og ut kommer svært naturtro stemmer på det språket du ønsker. Dette tipset alene kan være nok til å mangedoble YouTube-inntektene.

Å tjene pengene fra YouTube er ikke vanskelig etter at du har gjort alt det andre her. Lag videoene fra materiale som allerede er tilgjengelig, lag lydkommentarer, og du laster opp dette til YouTube (svært enkelt, følg bare veiviseren til YouTube). Deretter vil du begynne å tjene penger basert på hvor mange visninger du får i YouTube: Litt til å begynne med, men det blir raskt et betydelig beløp dersom du lager nok videoer. Som regel er det bare noen få videoer som vil gi deg de store inntektene, og det gjelder å fortsette å lage videoer helt til man klarer å produsere en video som gir mange visninger. Deretter blir det enklere, når man har funnet ut hvordan en populær video lages en gang.

Ser man på YouTube finner man ut at mange videoer benytter innhold fra andre produsenter, og mange bruker også bare tekst eller datagenererte stemmer (disse har nå blitt så bra at det er vanskelig å høre forskjell).

Alternativer for deg som vil tjene på YouTube

Den metoden som har blitt omtalt over er en god måte å begynne for alle som søker inntekter fra YouTube, men her er en oversikt over mange bruksområder av YouTube som kan skape inntekter direkte eller indirekt for deg.

1. Tjene penger på videovisninger

En måte er å legge ut en populær video, og så får du betalt for alle som klikker på reklamen som kommer opp på videoen din. Har du for eksempel 1 million visninger, kan det begynne å bli en del penger av dette.

Det høres kanskje mye ut med 1 million visninger av én video? Tenk at 10 videoer med 100.000 visninger vil gi stort sett den samme inntekten.

2. Bruke YouTube som markedsføring

En annen måte å bruke YouTube til å tjene penger, er å bruke det som en markedsføringskanal. Dette gjelder mest dersom du selger noe på nett, eller du har kunder som er på nett, bør du ha videoer på YouTube, det er gratis markedsføring.

3. Andre måter å tjene penger på YouTube

Det finnes selvføgelig mange måter å tjene penger på YouTube, og vi har ikke tenkt å lage en bred guide om dette her. Det finnes andre gode guider som allerede beskriver dette, og som tar for seg alt du trenger å vite om det å skape egne inntekter med videoer som du laster opp på youtube.com nettsiden.

Slik tjener du penger på YouTube

Mange lurer på:

  • hvordan tjene penger på YouTube?
  • hvordan bruke YouTube til å markedsføre bedriften?
  • hvordan selge produkter og tjenester via YouTUbe?

For å virkelig få til dette, må du ha mer informasjon enn hva du får i en liten artikkel. Det finnes mange gode bøker og guider om temaet.

Det finnes mye informasjon på nett allerede som gir tips om hvordan man tjener penger på videodeling.

Vil du vite mer, se denne siden om å tjene penger på YouTube.