Markedsføring i sosiale medier

Sosiale medier er et utmerket sted å markedsføre produkter og tjenester. Markedsføring i nettsamfunn som Facebook, Twitter og delingstjenester som YouTube gjør det lettere å rette reklame mot akkurat den målgruppen du ønsker å nå.

Av HobbeScient   15. april 2019   Internett muligheter
markedsføring sosiale medier

Hvordan tjene penger i sosiale medier

Det er utrolig hvor mye penger man kan tjene gjennom sosiale medier. Enten du ønsker å markedsføre en bedrift eller nettside du eier, eller du ønsker å bruke de sosiale mediene på annen måte til å tjene penger, så har du mange muligheter.

Her er noen linker som kan hjelpe deg å tjene penger på forskjellige sosiale tjenester:

*50 millioner i årsinntekt, det er hva en av "YouTuberne" tjener. Han lager enkle videoer der han filmer seg selv når han spiller dataspill - og blir svært rik på å gjøre dette. Nå skal det sies at han har mange følgere også. Dette er bare ett av mange eksempler på at man kan bli veldig rik på å gjøre de riktige tingene i sosiale medier!

Linkene ovenfor gir deg et godt innblikk i hvordan du tjener penger gjennom de respektive tjenestene. Det er som du forstår mulig å bli rik om det er målet. Mange ser seg imidlertid fornøyd med å oppnå en ekstra inntekt fra disse sidene. Konkrete tips om strategier og muligheter for å få inntekt, tjene egne penger, eller få en jobb gjennom disse sidene finner du også i linkene ovenfor.

Hva er sosiale medier?

Sosiale medier er tjenester på nett, der innhold produseres av brukerne av tjenesten. Det er vanlig å tenke på disse tjenestene som de viktigste innen sosiale medier: Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Blogger - og så er det også mange flere. Noen større tjenester finnes kun i andre land, og er ikke utbredt i Norge eller i vesten.

Sosiale medier innebærer også nettforum, kommentarfelt i nettaviser og på andre nettsider, tjenester som Technorati, anmeldelser via Gulesider.no, spill som Second Life, nyhetsgrupper, og slik fortsetter det.

Disse guidene ovenfor er nyttige når du skal begynne å markedsføre. Reklamebudsjettet til mange bedrifter er ganske stort, men med enkle strategier forklart i disse guidene nevnt over vil det være mye penger å spare.

Tjene penger på mye forskjellig gjennom sosiale medier.

Det finnes mange muligheter for den som ønsker å tjene penger på YouTube, Facebook eller andre sosiale medier. For mer informasjon henvises det til de linkene som du fikk innledningsvis.

Sidene vi linket til over viser deg mange smarte triks for å tjene penger på de forskjellige tjenestene, enten du er en privatperson som kun ønsker en ekstra inntekt, en person som ønsker å bli rik gjennom disse mediene, eller en bedrift som ønsker å markedsføre produkter eller tjenester.

Markedsføring i sosiale medier er "gratis".

På Facebook, LinkedIn og YouTube kan du betale for reklameplass, men du kan også opprette profiler helt gratis. Den eneste kostnaden er i form av ressurser som kreves for å vedlikeholde profilene dine i sosiale medier. For eksempel, på YouTube kan du legge ut videoer gratis, og på Facebook kan du starte grupper gratis, men man må uansett gjøre bestemte ting for å nå ut til målgruppen.

Vær der kundene dine er.

Ikke alle selskaper trenger en flott blogg, en fin hjemmeside, en populær Facebook-profil, eller på andre måter vise seg frem på nett. Dersom kundene dine er på Facebook, LinkedIn eller andre steder, da bør du sterkt overveie om din bedrift også skal ha en tilstedeværelse der.

Hvis sosial markedsføring på nett skal fungere og ha noen hensikt, må kundene dine være aktiv i å omtale dine produkter - enten på profiler som du selv kontrollerer, eller utenfor din kontroll. Eksempelvis har noen populære bedrifter ikke bare egne profilsider på Facebook, men også fan-sider eller grupper, slik som Facebook-gruppen Få tilbake Disney på NRK, Julaften.

Det essensielle er at kundene engasjerer seg på en positiv måte i din bedrift, dine produkter eller tjenster gjennom sosiale medier. For at kundene skal gjøre det, er det best om bedriften selv er aktiv i sosiale medier.

Les også: Jobber og jobbmuligheter i sosiale medier

Derfor bør du markedsføre i sosiale medier

Dette er markedsføring i sosiale medier:

Enhver form for markedsføring der du gir kunden makt til å fortelle historien om- og uttrykke egne meninger om ditt varemerke og din bedrift, ved å dele tekst, bilder, og video med andre brukere på internett.

Bedrifter som våger å gi litt av kontrollen, og la kundene være med på å definere bedriftens kvaliteter, har mye å vinne.

Markedsføring fungerer best når mottaker stoler på avsenderen av budskapet. La kundene dele sine meninger og opplevelser om din bedrift i sosiale medier.

Viktig å ikke glemme hensikten med sosiale medier

Mange bedrifter som eller er svært så profesjonelle, opptrer svært klønete i sosiale medier. De ser ut til å glemme et viktig poeng, nemlig hensikten med hele konseptet:

Hva er selve hensikten med sosiale medier? Det er i ikke at brukere skal motta reklame fra bedrifter, men å pleie personlige nettverk og å dele meninger og erfaringer med andre.

Det er en interessekonflikt mellom kunde og bedrift:

  • Kunde vil kjøpe til lavest mulig pris.
  • Bedriften vil selge til høyest mulig pris.

Sosiale medier gjør det mulig å legge denne interessekonflikten litt til side, og heller se på hva er det kunde og bedrift ønsker å oppnå i fellesskap? Se på sosiale medier som en forlengelse av din bedrifts markedsføringsstrategi, der du kan møte dine kunder på en mer personlig arena. Bedriften blir ikke selger, og kunden blir ikke kjøper - i stedet blir det et "oss", der kundene og bedriften sammen kan komme frem til løsninger som fungerer bedre for begge parter.